(P)Review Nikon Z 9

  • Bericht auteur:
packshot Nikon Z 9

* Het uiterlijk van de camera kan verschillen van de foto hierboven.

NIKON KONDIGT DE ONTWIKKELING AAN VAN DE FLAGSHIP FULL-FRAME NIKON Z 9-SYSTEEMCAMERA

Klik op de lens voor specificaties, prijzen en testresultaten.

TESTRESULTATEN Nikon Z 9:

VOORDELEN

Nadelen

  •  
  •  

 

Amsterdam, 10 maart 2021: Nikon kondigt vol trots de ontwikkeling van de eerste flagship camera met Z-vatting aan: de Nikon Z 9. De full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera wordt naar verwachting in 2021 uitgebracht en vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in technologie en prestaties.

In de Z 9 komen de baanbrekende technologieën van Nikon samen om de beste foto- en videoprestaties in de geschiedenis van Nikon te leveren. De camera maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde FX-formaat gestapelde CMOS-sensor en een nieuwe beeldverwerkings-engine. Om de toenemende behoeften van professionals, gevorderde hobbyisten en videografen tegemoet te komen, biedt de Z 9 ondersteuning voor 8K video en diverse andere videospecificaties die voldoen aan uiteenlopende wensen en workflows.

De Z 9 biedt gebruikers een ongeëvenaarde ervaring op het gebied van uitstekende prestaties en gebruiksgemak en overtreft daarmee eerdere digitale SLR-camera’s en systeemcamera’s.

 Camera Nikon Z 9
 specificaties
  
sensorx, x Mp
videox
ISO
max. seriesnelheid1x
opslagmediax
capaciteit accux opnamen
afmetingenmm
gewicht (incl accu)x g
verkoopprijs€ x,- (body)
importeurnikon.nl / .be
  
 beoordeling
beeldkwaliteit
scherpstelling
lichtmeting
witbalans
scherm/zoeker
prijs-kwaliteit
bonus
  
eindwaardering

Conclusie test Nikon Z 9

 

De full-frame (Nikon FX-formaat) systeemcamera wordt naar verwachting in 2021 uitgebracht en vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in technologie en prestaties.